9.00 – 10.00 herätys
Morsian on nukkunut hyvin ja on täynnä energiaa! Tämä on avainhetki tytön hyvinvoinnille ja kauniille ulkonäölle näin tärkeänä päivänä, joten emme suosittele järjestämään polttareita häitä edeltävänä iltana tai tekemään koristeita häitä edeltävänä iltana, vaan on parempi käyttää edeltävä ilta rentouttaviin toimenpiteisiin, kasvonaamioihin ja virittäytyä tulevaan päivään.

Morsiamen kokoontuminen

Matias&Johanna, Tampere, Finland

11:00 Stylisti aloittaa työnsä
Päivän nautinnollinen ja jännittävä osa. Meikkaus ja kampaus keskipitkässä hiuksessa kestää keskimäärin noin 2 tuntia. Manikyyrit ja pedikyyrit kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Jos mielikuvasi vaatii lisätoimenpiteitä, laita kokoelmiin tunti lisää aikaa. On kätevää, jos morsiuskimpun toimitus tulee noutohetkellä. Jos haluat kauniita valokuvia ja videoita siitä, miten valmistauduit juhlapäivääsi, pyydä asiantuntijoita saapumaan paikalle kokoontumisen alkaessa. Näin heillä on aikaa vangita kuvan yksityiskohdat ja valmisteluista syntyneet tunteet. Maksimaalisen vaikutuksen saamiseksi suosittelemme valitsemaan hotellin, jossa on kaunis sisustus ja suuret ikkunat lähellä hääpaikkaa.

Tapaaminen sulhasen kanssa

Alina&Ivan, Helsinki, Finland

13-13.30 Tapaaminen sulhasen kanssa/kuvaus hotellihuoneessa tai aulassa.
Morsian on valmis! Nyt hänen on kohdattava päivän nautinnollisin hetki – sielunkumppaninsa tapaaminen ja tämän aito reaktio hänen kauneuteensa. Morsiuspari tapaa kotinsa ulkopuolella, jossa auto odottaa heitä kuvaukseen lähtöä varten. Morsian lähestyy varovasti takaapäin, koskettaa hiljaa rakastaan olkapäästä, tämä kääntyy ympäri ja …ah! Kuinka paljon hellyyttä ja lämpöä heidän katseissaan onkaan! Valokuvaaja vangitsee hetken. Tällaisia hetkiä varten kannatti viettää koko aamu. Rakastava pari lähtee kuvaussessioon.

14:00 Valokuvasession alku kokoontumispaikan ulkopuolella.
Rakastavaiset kuvataan puistossa, jossa heidän off-site-seremoniansa järjestetään myöhemmin. Tämä on kätevin vaihtoehto, jolloin ei tarvitse tuhlata aikaa liikenteessä matkustamiseen. Yhdessä paikassa tapahtuvaan valokuvaukseen kuluu keskimäärin vähintään puolitoista tuntia, kahdessa tunnissa voitte toteuttaa kauniisti koristellun kuvauksen ja vaihtaa useita kuvauspaikkoja suuressa puistossa. No, jos aiot käyttää useita paikkoja kaupungissa valokuvaukseen, älä unohda lisätä aikaa ottaen huomioon liikkumisen ja tilanteen teillä. Ennen seremoniaa tapahtuva valokuvaus säästää vieraiden aikaa, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että he ovat kiireisiä, vaan voitte rentoutua ja vain nauttia toisistanne. Kuvauksen loppupuolella voit kutsua morsiusneitoja ja sulhasen ystäviä ottamaan hauskoja yhteiskuvia.

Vieraiden kokoaminen

15:30 Vieraiden tervetuliaisjuhlien aloitus.
Sillä välin vieraat alkavat jo kokoontua. Kun olet lukenut kutsuista, että vieraiden kokoontuminen alkaa puoli tuntia ennen seremoniaa, monet ystävät ja sukulaiset lähestyvät jo juhlapaikkaa. Kaari on valmiina paikan päällä, tuolit on järjestetty, kevyt musiikki soi, äänentoistolaitteet on asennettu. Seremoniamestari on ilmestymässä ja kutsuu kaikki istumaan paikoilleen.

Vihkiminen

Lili&Julius, Turku, Finland

16:00 Avioliiton rekisteröinti
Kauan odotettu musiikki soi ja sulhanen seisoo kaaren edessä. Musiikki vaihtuu ja hän, morsian, astuu ulos isänsä kanssa. Isä luovuttaa hänet tulevalle aviomiehelleen. Se on tapahtumassa. Hiljainen “tahdon”, sormukset vapisevissa käsissä, rakkauden valan vaihto. Se on tehty!

Jos joku läheisesi haluaa toimittaa seremonian, siitä tulee näin henkilökohtaisempi ja perheellisempi. Älä pelkää “epämuodollisuutta”, hauskat tarinat ja muistot tekevät vihkimista unohtumattoman.

Terveiset

16:30 Valokuvaus vieraiden kanssa vihkimisenkaarella.
Halauksia, äänekkäitä “hurraa!” -huutoja, samppanjalasit täyttyvät, lasit kilisevät, onnittelut kuuluvat. Yhteiskuvat vanhempien, morsiusneitojen ja kaikkien vieraiden kanssa. Sujuva siirtyminen läheiseen ravintolaan. Jos ravintola ei ole kävelymatkan päässä, vieraat siirtyvät heille tilattuun kuljetukseen ja lähtevät juhlapaikalle.

Juhlan aloitus

17:00 Juhla alkaa
Ensimmäiset maljapuheet, läheisten onnittelut, morsiamen isän puhe. Onnen kyyneleet vanhempien kasvoilla, koskettavat puheet, päivän arvokkaimmat ja vilpittömimmät hetket.

Juhlatilaisuus

18:00 Kuumat alkupalat
Kuumien alkupalojen tarjoilu. Ensimmäiset 2-3 tuntia ovat ruokailun kannalta stressaavimmat, vieraita ei kannata hoputtaa tanssimaan, vaan odottaa, kunnes kaikki ovat tyytyväisiä. Klo 19:00 tarjoillaan kuumia välipaloja.

Viihdeohjelma

Vera&Selestinas, Helsinki, Finland

19:30 Ensimmäinen tanssi/coverbändin esitys.
Musiikkiryhmän ensimmäinen esitys. Tänä aikana voitte esittää hääparin ensimmäisen tanssin, mikä näyttää esimerkkiä muille vieraille ja auttaa heitä olemaan ujostelematta tanssimaan.

21:00 – 21:40 Musiikkiryhmän toinen esitys.

Yleensä kaksi 40 minuutin settiä riittää. Seuraavia musiikkinumeroita varten tarvitaan todennäköisesti DJ, jolla on oma tanssiohjelma.

Illan päättäminen

Ari&Eeva-Liisa, Oulu, Finland

22:00 Kimppu/neitsytnauha
Kimppu ja sukkanauha ovat naimattomien tyttöystävien ja heidän poikaystäviensä odotetuimpia hetkiä. Huutoja, onnen kiljahduksia, hauskoja valokuvakehyksiä. Hääkakun näyttävä ulkonäkö. Juhlallinen leikkaaminen. Morsian ja sulhanen vievät ensimmäiset palat makeasta herkusta toistensa vanhemmille. Siitä, miten hääjuhla voidaan päättää tehokkaasti, lue täältä
Kiitokset

23:00 Finaali (ilotulitus/bengalavalot)
Morsiusparin kiitoksen sanat vieraille, hääjuhlan päättäminen. Yleensä kuusi tuntia riittää juhlapäivälliselle ja siihen liittyvälle hauskanpidolle. Mutta jos vieraasi eivät halua hajota, tässä kohtaa tulee kyseeseen heidän henkilökohtainen hääjuhlien päättäjäiskuvauksensa.

Hanna-Riikka&Tatu, Kuopio, Finland