1. Luo 5-7 henkilön hääkuvaajien lista, niin sanottu shortlist, josta tulevaisuudessa valitsemme tarvitsemamme.
Mistä etsiä ehdokkaita? Ensinnäkin, nämä ovat valokuvaajia, jotka suosittelevat sinulle ystäviä. Jos ystävät olivat tyytyväisiä valokuvaajan työhönsä, he muistavat, kuka oli valokuvaajana. Äskettäin naimisissa olevat ystävät, sukulaiset, tuttavat voivat suositella sinua tai päinvastoin saada sinut luopumaan mahdollisista ehdokkaista. Voit myös katsoa heidän hääkuviaan nähdäksesi, pidätkö näistä teoksista vai et. Toiseksi se on haku sosiaalisten verkostojen (ryhmät, publics) ja vain Internetin kautta. Useimmilla ammattikuvaajilla on omat verkkosivustot, Internet-profiilit, joissa voit tarkastella salkkuja, arvosteluja, hintoja ja niin edelleen. Jokaisella kuvaajalla on kuvaamisessa oma tyylinsä. Valitse niistä, joiden tyylit ovat lähellä omia mieltymyksiäsi.
2. Kuvanlaatu.
Esteettisen komponentin eli itse tyylin lisäksi on myös laadullinen parametri. Et ehkä ymmärrä ammattimaisia valokuvaustekniikoita, mutta voit aina tarkastella kuvia portfoliossa. Selkeys, kirkkaus, värikylläisyys – kaikki tämä voidaan nähdä paljain silmin.
3. Henkilökohtainen tapaaminen.
Olisi oikein tavata ne valokuvaajat, jotka tekivät sinuun suurimman vaikutuksen. Henkilökohtaiset tapaamiset ovat ainoa tapa selvittää, onko sinulla mukava hääpäivä. Valokuvaajan työn tulos ja mielialasi tänä tärkeänä päivänä riippuu lopulta keskinäisestä sympatiasta tai vastenmielisyydestä. Jos kokouksen aikana sinusta tuntuu, että tämä on valokuvaajasi, siirrymme seuraaviin kohtiin. P. S. voit ottaa kuvasi mukaasi, missä pidät itsestäsi ja näyttää ne valokuvaajalle, jotta hän ymmärtää tarkalleen, mitä odotat häneltä.
4. Tuotevalikoimamme.
Kysy kuvaajalta Portfoliota, keskustele mahdollisista kuvauspaikoista, poseerauksista ja niin edelleen. Mahdollisia ideoita hääkuvaukseen saa sekä eri lähteistä että valitun kuvaajan portfoliosta. Mitä enemmän kuvia portfoliossa, sitä paremmin pystyt arvioimaan sen luovia mahdollisuuksia. 1-2 onnistunutta kuvaa yhdistä häistä, jopa amatööri voi saada; Galleria monista hyvistä kuvista eri häistä kertoo paljon.
5. Kokemus.
Valokuvaajan kokemus vaikuttaa suuresti hänen kykyynsä hallita stressaavia tilanteita. Kysy häneltä esimerkiksi, miten hän ottaa kuvia ja mitä tehdä, jos yhtäkkiä sataa. Huomaat heti, että hyvin kokenut hääkuvaaja vastaa helposti kaikkiin kysymyksiisi.
6. Hääkuvauksen kustannukset.
Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta hyvä valokuvaaja on keskinkertaista kalliimpi ja kalliimpi. En suosittele säästämistä, sillä ajan myötä muistiin jää vain hääkuva ja-video. Hääkuvaajille on olemassa erilaisia maksuvaihtoehtoja: tunti-ja palvelupaketeille. Se, mikä on kannattavampaa ja kätevämpää, päätetään tapauskohtaisesti. Suurissa kaupungeissa hinnat ovat paljon korkeammat kuin pienissä. Kun olet analysoinut näitä palvelumarkkinoita alueellasi, saat helposti selville sekä tunnin että paketin keskihinnan. Keskimääräinen hinta häät valokuvaus Venäjällä (jos otat paketin), sitten valokuvaus koko päivän + valokuvan käsittely ja osittainen tulostus on noin 25-30 tuhatta. Mutta tämä on hyvin keskimääräinen luku, on valokuvaajia, jotka veloittavat 60 tuhatta ja enemmän, on niitä,jotka ovat valmiita työskentelemään koko päivän 8 tuhatta. On tilanteita, joissa kuvaaja kohtaa asiakkaan puolitiehen, joten kaikki käydään aina yksitellen läpi.
7. Avustaja.
Jokaisella kuvaajalla ei ole avustajaa, mutta hänen läsnäolonsa on aina plussaa. Hääkuvaus on melko monimutkainen prosessi sekä luovalta että fyysiseltä puolelta. Assistentti on hyvä asia. Kaksi valokuvaajaa-enemmän mielenkiintoisia kuvia eri näkökulmista ja näkökulmista. Muuten, valokuvaaja ja video operaattori ei pitäisi olla yksi henkilö. Loppujen lopuksi nämä ovat kaksi täysin erilaista merkkiä häissäsi, joilla on erilaisia tehtäviä.
8. Arvostelu.
On hyvä, jos kuvaajan nettisivuilta löytyy arvosteluja. On hyvä, jos kaupungin keskustelupalstoilla on arvioita valitsemasi valokuvaajan työstä. Kaikki tämä auttaa paljon päättää. Älä kuitenkaan unohda, että arvosteluja voidaan räätälöidä sekä positiivisiin että negatiivisiin suuntiin. On aina hyvä olla kontakteja oikeista ihmisistä, jotka voivat jakaa vaikutelmiaan yhteistyöstä.
9. Luottamus ja myötätunto.
Valitse valokuvaaja, josta pidit eniten ja joka herätti luottamusta, helppoutta ja helppoutta viestinnässä. Silloin sinun on mukava työskennellä hänen kanssaan, ja hän sinun kanssasi.
10. Sopimus.
Älä unohda allekirjoittaa palvelusopimus. Tilanteet ovat erilaisia, mutta jos et keskustele valokuvaajan kanssa kaikista yksityiskohdista etukäteen, voi olla paljon epämiellyttäviä vivahteita. Tämä koskee ennakkomaksua, yleensä se on 50% työkustannuksista; työaika tunteina ja jos käsittely, niin maksun hinta; ylimääräinen joukko valokuvauslaitteita äkillisen hajoamisen (se tapahtuu); keskustelu lopullisten valokuvien määrästä, mukaan lukien missä muodossa ja miten ne annetaan sinulle. Tulee vain värivalokuvia tai mustavalkoisia, on parempi keskustella kaikesta tästä ja rekisteröidä se sopimukseen. Väärinkäsitysten välttämiseksi, kun kaikki työ on tehty ja rahat maksettu, on oikein allekirjoittaa työn hyväksymistodistus, jossa lukee, että sinulla ei ole vaatimuksia (tai päinvastoin) ja niin edelleen.
0 comments
Here is no comments for now.